Braam parket voor het leggen en onderhoud van parketvloeren

Schuren van een parketvloer

Een houten parket vloer zal in het gebruik na verloop van tijd steeds minder mooi kunnen gaan uitzien. Dit komt door slijtage van de afwerklaag zoals olie of lak en dat meestal te zien is als een soort looppad of door vlekken.

Indien de problemen niet meer op te lossen zijn met de gebruikelijke oplossingen zoals een dun laag olie of polish, dan is er nog maar één oplossing: de parketvloer schuren.

De vloer dient dan helemaal kaal gemaakt te worden. Daarna wordt de houten parket vloer voorzien van olie of diverse lagen lak ter bescherming.

Het parket schuren

Met het schuren wordt er een dun laagje van het hout afgehaald, de meeste houten parket vloeren kunnen diverse malen geschuurd worden. Dit schuren gebeurt onder normale omstandigheden eenmaal in de 10 à 13 jaar.

Indien voor de juiste voorzorgsmaatregelen gezorgd wordt, dan zal het schuren heel lang niet meer gedaan hoeven te worden.

Omstandigheden die bijdragen tot het zo lang mogelijk niet hoeven te schuren van de parket vloer zijn o.a. het zorgen van goede inloopmatten bij elke ingang in het huis, tijdig stofwissen of stofzuigen, tijdig de beschermlaag herstellen door een dun laagje olie of polish aan te brengen.

Het parketvloeren schuren is dus de basis, het parket onderhoud door de klant dient er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk van de mooie vloer kunt genieten.

Braam-Parket, uw Beste keus!

Voor al uw vragen kunt u ons nu bellen: 06 17 35 00 37 of e-mailen naar info@braam-parket.nl.

Website van Braam Parket Parkstad Limburg